Még mindig veszélyesen közlekednek a kerékpárosok

Még mindig veszélyesen közlekednek a kerékpárosok

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság
2013. július 8. 13:20
Az elmúlt 1 hónap baleseti adatait vizsgálva megállapítható, hogy jelentős baleseti kockázatot jelentenek megyénkben a kerékpárral felelőtlenül, figyelmetlenül közlekedők.

A baleseti adatokat 2013. június 1. és június 30. között megvizsgálva a személyi sérüléses közlekedési balesetek számának emelkedésében jelentős szerepet vállaltak a kerékpárosok.

A tavalyi év hasonló időszakában 47 személyi sérüléses balesetből 13 esetben (27,65 %) volt kerékpárral közlekedő járművezető a baleset okozója, mely az idei évben a 55 balesetből 18 eset volt (32,73 %). Az adatokból következik, hogy szinte minden harmadik balesetet kerékpáros okozott.

Az ittas állapotban okozott balesetek Somogy megyében javuló képet mutatnak, a bekövetkezett 55 balesetből 2 balesetet idézett elő ittas járművezető, aki kerékpárral közlekedett.

Ezúton hívjuk fel a közlekedők figyelmét a kerékpárosok jelentette megnövekedett baleseti veszélyforrás jelentőségére, ami nem csak az ittasan kerékpározók, hanem a gyalogátkelőhelyet egyre gyakrabban kerékpárútnak gondoló felelőtlen közlekedők számlájára írható. Az a törekvésünk, hogy senki ne váljon közlekedési baleset áldozatává, kérünk mindenkit, hogy alkohol, illetve kábítószer hatása alatt kerüljék a járművezetést, járművel a közúti közlekedésben való részvételt.

 

A cikkhez tartozó galéria képei: